Google+ Followers

Untuk Tempahan Karipap Frozen/Panas, Sila Hubungi

Untuk Tempahan Karipap Frozen/Panas, Sila Hubungi

Thursday, November 20, 2014

Kuantiti karipap dua kali ganda pun tak cukup!

Terlewat sedikit bermula niaga hari ini dalam pukul 12 tengahari. Ada sahabat yang WhatAps bertanya dalam pukul 12.03 tengahari "Hallo Bee, where are u..... i dah smpi kat kedai pkl 11, tapi u x der".

Ha..ha..kesian sahabat mak buyung semalam cari saya tak ada lagi pagi ni. Memang sepatutnya pukul 11 pagi dah mula niaga tetapi jadi terlewat kerana menyiapkan tempahan karipap frozen customer yang tinggal di flat Melati, flat berhampiran tempat saya berniaga dan tempahan rakan suami di tempat kerjanya.

Baru niaga hari ketiga di lokasi baru dah lambat-lambat. Lagi pun hari ini saya turut tambah kuantiti karipap sekali ganda lagi daripada yang biasa. Penambahan 100% orang kata. Jenuh menguli tepung di rumah tapi saya gembira dan bersyukur. Saya nak lebih ramai orang suka dan dapat merasa karipap panas Teras Jernang.

Baru saja nak memanaskan minyak di kuali, dah ada customer yang datang nak membeli. Repeat customer rupanya, gembira hati. Itu tandanya dia suka dengan kualiti karipap panas Teras Jernang. Saya tanya boleh ke dia tunggu saya menggoreng. Tak ada masalah katanya. Terus saya buat karipap ayam dulu seperti permintaan customer.

Hari ni tak sempat nak gantung 2 bunting iklan karipap panas Teras Jernang di kiri kanan gerai. Bersilih ganti customer datang. Saya letak saja karipap yang baru digoreng, terus ada customer yang datang membeli. Alhamdulillah! Walau pun dah macam lipas kudung saya mengelim karipap satu persatu tapi saya gembira.

Donut
Hari ini ada sahabat yang mengirim donut di meja niaga untuk dijual sama.

Dalam pukul 3.00 petang, stok karipap sardin dah habis. Diikuti dengan karipap kentang yang habis sekitar pukul 3.35 petang. Ada sorang pakcik bertanya kenapa saya tak buat lebih banyak lagi. Dia suka karipap sardin saya. Terkejut dia bila saya kata hari ini kuantiti bertambah jadi double berbanding hari sebelumnya. InsyaAllah saya cuba buat lebih lagi. Kesian pakcik tu tak dapat merasa karipap sardin hari ini. Dia tak gemar karipap daging atau ayam.

Dan semua karipap habis pada pukul 4.30 petang. Customer terakhir saya rupanya memang selalu membeli karipap saya semasa saya berniaga di Teras Jernang dulu. Alhamdulillah, habis lagi hari ini. Syukur dengan rezeki Allah.

Ada sahabat yang mengirim WhatAps dalam group AIM Seri Putra "Bee aku lalu xdi ko tengah sibuk. Hebat kawan koi... hihi.. dah habis lum..".

Tambah sorang lagi "Moga bertambah murah rezki smua...". Aminnnnn.... terima kasih atas doa dan sokongan para sahabat AIM.

Semua inti karipap dah habis

Sementara mengemas nak tutup gerai, tiba-tiba datang pula sebiji kereta merah di depan gerai. Kak Siti tokey restoran D'Laden rupanya. Pun bertanyakan karipap. Maaf sangat-sangat kak Siti sebab hari ni seketul pun tak bersisa. Esok dia cop nak 10 pcs! InsyaAllah kak! Kak Siti punya pasal, saya akan sediakan tempahan istimewa ni. Kak Siti yang tak lokek ilmu berniaga dengan saya.

Minta maaf sangat kerana nampaknya lagi sekali customer yang balik kerja selepas pukul 5 petang tak dapat membeli karipap panas hari ini. Lebih-lebih lagi customer tetap pemilik kereta Saga blue black tu.. he..he.. Mungkinkah saya akan tambah lagi kuantiti, InsyaAllah moga dipermudahkan usaha saya. Atau boleh tempah karipap frozen ke nombor HP 011-137512636.

No comments: